Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 24 maart 2022

Ook Tucker Carlson in de Twitter-ijskast

Redactie Blckbx
2022 03 24 Twitter Tucker Carlson Cropped

Fox News-presentator Tucker Carlson is het laatste slachtoffer van Twitter, dat genadeloos afdwingt dat iedereen zich conformeert aan de politieke correctheid. Carlson schreef in een tweet dat The Babylon Bee en een redacteur van die website – die beide transvrouw Rachel Levine een ‘man’ noemden – de waarheid spraken. En dat mag niet van Twitter.

Twitter heeft woensdag het account van Tucker Carlson bevroren, omdat hij over twee andere verboden tweets – waarin transvrouw Rachel Levine een ‘man’ wordt genoemd – het volgende schreef: “Maar wacht. Allebei deze tweets zijn waar.” Twitter verwijderde de tweet en bevroor Carlsons account voor twaalf uur.

Twitter-regels

"We verbieden het om anderen herhaaldelijk te beledigen, uit te schelden of te bejegenen met de intentie om iemand te dehumaniseren, kleineren of negatieve stereotypen over beschermde groepen te versterken. Hieronder vallen ook misgendering en deadnaming van transpersonen,” zei een Twitter-woordvoerder tegen The Blaze. Misgendering is het aanduiden van iemand met het ‘verkeerde’ geslacht. Deadnaming is het gebruiken van de naam die een transpersoon had voor zijn of haar transitie.

Rachel Levin man van het jaar

Zoals we eerder deze week al meldden, waagde de satirische website The Babylon Bee het onlangs om een grap te maken over de verkiezing van Rachel Levine tot vrouw van het jaar, door de Amerikaanse krant USA Today. The Bee verkoos Levine grappend tot man van het jaar, waarop Twitter het account van The Bee bevroor.

Het platform bevroor ook het persoonlijke account van Charlie Kirk, redacteur bij de The Bee, omdat hij in een tweet schreef: “Richard Levine bracht 54 jaar van zijn leven door als man. Hij had een vrouw en gezin. In 2011 ging hij ‘in transitie' en werd vrouw. Joe Biden benoemde Levine tot viersterrenadmiraal, en nu heeft USA Today 'Rachel' Levine uitgeroepen tot 'Vrouw van het Jaar'. Waar zijn de feministen??”

Tucker Carlson refereerde in zijn verboden schrijfsel aan de tweets van The Babylon Bee en Charlie Kirk.

Gezellig druk

De satirische verkiezing van Rachel Levine tot man van het jaar heeft het gezellig druk gemaakt in de Twitter-ijskast. Op dinsdag bevroor het bedrijf namelijk ook al het account van een andere redacteur van The Bee. Kyle Mann schreef op Twitter: “Misschien laten ze ons weer in ons @TheBabylonBee account als we een paar duizend Oeigoeren in een concentratiekamp gooien,” waarmee hij refereert aan het feit dat Twitter-accounts gelieerd aan de Chinese regering niet bevroren worden.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Kurt

Twitter’s policies zijn lukraak en sterk ideologisch gedreven, en met bv. hun schandalige censuur van de New York Post en de berichtgeving rond Hunter Biden’s laptop vlak voor de verkiezingen hebben ze de Presidentsverkiezingen in de VS moedwillig en negatief beiinvloed - al zien de War Pigs van Twitter dat zelf wellicht anders

Kurt

Overigens kleeft er bloed aan Rachel Levine: zoals meer (gezondheids)autoriteiten in Democratische Staten (o.m. Andrew Cuomo van New York en Gretchen Whitmer van Michigan), beval Levine in haar positie als Secretary of Health in voorjaar 2020 dat verzorgingshuizen zieke Covid19 patienten uit ziekenhuizen moesten opnemen ‘om te voorkomen dat de (wel met TikTok-dansmariekes, niet met patienten) ziekenhuizen overbelast zouden worden’.

Net zoals in New York leidde deze beslissing tot vele vermijdbare doden onder verzorgingshuisbewoners (70% van de overledenen in geval van Pennsylvania), en past in de dodelijke respons die we ook in NL kenden (waarbij vroegbehandeling verboden werd, en vervolgens verpleeghuisbewoners en andere bejaarden die daardoor ‘ziekenhuiswaardig’ ziek werden de toegang ontzegt/ontraden werd ‘daar IC te zwaar zou worden’) - Covid19 moest immers zo dodelijk mogelijk in de statistieken (foute beademingsprotocollen en nier-slopende remdisivir etc. speelden ook een rol, naast de angst-oorlog).

Wat Rachel’s geval extra schrijnend maakt is dat ze zowat daags voordat de policy in werking zou treden, haar eigen moeder (in de negentig) uit het verzorgingshuis haalde, wat - vriendelijk geformuleerd - wel erg opvallend is, alsof ze de logische gevolgen van haar policy op persoonlijk niveau wel begreep.

De lokale Pers n PA en andere outlets berichtte over e.e.a. maar vanwege de idiote virtue-signalling over m.n. trans-vrouwen (tot man-gemaakten lijken minder ‘salonfahig’) en ‘de eerste vrouwelijke vier-sterren generaal’ zorgden voor een whitewash (iets wat we bv mbt Obama - zo veel bommen gedropt dat ze door de bommen heenraakten - in 2008 ook zagen: lokale Pers plenty kanttekeningen, weggewuifd vanwege virtue-signaling over kleurtje).

Cookies op deze website