Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 22 mei 2022

Terugkijken: CEO Pfizer kondigt komst van microchips in pillen aan

Redactie Blckbx
2022 05 22 chippil pfizer
1:30

Op internet gaan beelden viraal van CEO Albert Bourla van Pfizer die in 2018 op het World Economic Forum in Davos een pil aankondigde met daarin een afbreekbare biologische computerchip. 'De pil kan verzekeringsmaatschappijen inlichten wanneer hij is ingenomen. Stel je de mogelijkheden en de naleving voor’. De pillen zijn inmiddels op de markt.

Een chip in medicijnen, die communiceert met autoriteiten; het wordt door veel mensen nog altijd afgedaan als een complottheorie. Toch is een dergelijk medicijn al enkele jaren op de markt.

Albert Bourla van Pfizer kondigde de komst van de techniek al in 2018 aan op het World Economic Forum in Davos, tijdens een bijeenkomst over 'het transformeren van de gezondheid in de vierde industriële revolutie':

"Het is een, in principe biologische chip die in de tablet zit. En zodra we de tablet innemen en deze oplost in de maag, stuurt de chip een draadloos signaal dat je de tablet hebt ingenomen. Dus stel je de toepassingen ervan voor – de naleving. De verzekeringsmaatschappijen weten dat de medicijnen die patiënten moeten nemen, ze ook nemen,” aldus een enthousiaste Bourla destijds.

Bourla refereerde aan het middel Abilify MyCite, een medicijn om schizofrenie, depressie en bipolaire stoornis mee te behandelen. De sensor van de pil stuurt een signaal naar je gsm die de informatie doorstuurt naar een app, aldus de informatie op de website. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) gaf in 2017 toestemming om het product en de techniek op de markt te brengen, zo meldde de instantie destijds in een persbericht.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Headshake

Hmmm? En als ik de pil op los, in om te beginnen water van 37C? Of...?
Klinkt als of er genoeg kwaataardige manieren zijn te vinden om die pil naar huis te laten bellen zonder deze werkelijk in te nemen. If you can't beat the system, f**k the system. (creatief en geweldloos)

Cookies op deze website