Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 03 oktober 2022

VN-functionaris op WEF-bijeenkomst: ‘De wetenschap is van ons’

Redactie Blckbx
2022 10 03 UN we own the science3
3:00

Een hoge VN-functionaris geeft toe samen te werken met big tech-bedrijven om het narratief rond corona en klimaatverandering te controleren – onder meer door manipulatie van zoekresultaten. ‘We own the science.’

Vorige week vonden de Sustainable Development Impact Meetings 2022 plaats, georganiseerd door het World Economic Forum (WEF). Melissa Fleming nam als VN-ondersecretaris-generaal voor wereldwijde communicatie deel aan het panel ‘Tackling Disinformation’ (Aanpak Desinformatie), samen met vice-president van CNN Rachel Smolkin en desinformatie-deskundige Claire Wardle van Brown University.

‘Wetenschap is van ons’

Corona legde volgens Fleming een ‘communicatiecrisis’ bloot. De VN en andere ‘betrouwbare organisaties’ stoorden zich eraan dat de bovenste zoekresultaten bij Google vaak onwelgevallige perspectieven gaven. Daarom ging de VN een samenwerking aan met de zoekgigant. “We werkten samen met Google,” zei Fleming. “Als je bijvoorbeeld 'klimaatverandering' googelt, krijg je bovenaan je zoekopdracht allerlei bronnen van de VN. We begonnen dit partnerschap toen we tot onze schrik zagen dat als we 'klimaatverandering' googelden, we ongelooflijk verdraaide informatie bovenaan kregen.”

“We worden veel pro-actiever,” vervolgde zij zelfverzekerd. “De wetenschap is van ons en we vinden dat de wereld dat moet weten. En dat doen [sociale media-]platforms zelf ook.”

Tekst gaat verder onder de video

TikTok

Fleming ging ook in op het project Team Halo, dat is opgericht om het narratief rond corona te controleren. “We hadden een ander trusted messenger-project, dat ‘Team Halo’ heet, waarvoor we wetenschappers over de hele wereld en enkele artsen op TikTok trainden. En we werkten hiervoor ook samen met TikTok,” zei Fleming. De wetenschappers en artsen communiceerden vervolgens de door de VN gewenste informatie richting hun volgers.

“Een andere echt belangrijke strategie die we hadden was het inzetten van influencers,” zei Fleming verder. “Influencers die echt enthousiast waren en enorm veel volgers hadden. Zij wilden echt graag helpen om berichten uit te dragen die hun gemeenschappen dienden. En zij werden veel meer vertrouwd dan de Verenigde Naties, die hen iets vertelden vanuit het hoofdkantoor in New York.”

YouTube censureert blckbx

Dit weekend gaf YouTube, dat eigendom is van Google, blckbx opnieuw een waarschuwing vanwege het plaatsen van zogenaamd ‘misleidende medische informatie’. YouTube geeft in haar communicatie met blckbx niet duidelijk aan om welke misleidende informatie het precies zou gaan, alleen dat het te maken heeft met de uitzending van blckbx today van maandag 26 september 2022.

De redactie vermoedt dat de waarschuwing te maken heeft met het item over vaccinaties en oversterfte. Tijdens dat fragment ging prof. dr. Theo Schetters uitgebreid in op het mogelijke verband tussen vaccinatie en oversterfte. Om dat te illustreren haalde hij een peer reviewed studie aan van Japanse wetenschappers, waarin het verband wordt aangetoond tussen de mRNA-vaccins en de dood van vier gezonde jonge mensen in Japan.

Als gevolg van de waarschuwing kan blckbx gedurende veertien dagen geen content plaatsen op YouTube. Ook streamen is niet mogelijk. Daarom is blckbx today de komende veertien dagen te zien op het YouTube-kanaal van Bert Brandsma, op Rumble en natuurlijk op onze website blckbx.tv.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Het monster is vertakt op allerlei gebieden, de eitjes overal geplaats om uitgebroed te worden, we zitten midden in hun grote uitgebreide WEB , gecontroleerd door de Spin in het WEB.

To Big to Fail, het breid zich als maar verder uit, tot het zichzelf vernietigd, daarna nog velen van ons meenemende tijdens hun val.

Wat een 'show' waar we inzitten, legaal niks tegen te doen, immers de meeste (zo goed als alle of ze maken het zo) mogelijkheden worden door hun gecontroleerd, geld/eten/vrijheid/uitingen/energie/justitie/politie/leger/banken/MSM/foundations/wereldwijd opperende organisaties ala UN UNHCR NATO and so on.

Cookies op deze website