Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 03 oktober 2022

YouTube censureert blckbx opnieuw, Today verhuist tijdelijk naar YT-kanaal Bert Brandsma

Redactie Blckbx
2022 10 03 youtube censureert blckbx
3:00

YouTube heeft blckbx opnieuw een waarschuwing gegeven wegens het zogenaamd plaatsen van ‘misleidende medische informatie’. Hierdoor kan blckbx veertien dagen geen content op YouTube plaatsen of via het platform streamen. Blckbx today is de komende weken te zien via het YouTube-kanaal van Bert Brandsma.

YouTube geeft in haar communicatie met blckbx niet duidelijk aan om welke misleidende informatie het precies zou gaan, alleen dat het te maken heeft met de uitzending van blckbx today van maandag 26 september.

De redactie vermoedt dat de waarschuwing te maken heeft met het item over vaccinaties en oversterfte. Tijdens het fragment ging prof. dr. Theo Schetters uitgebreid in op het mogelijke verband tussen vaccinatie en oversterfte. Schetters wees erop dat het officiële narratief – namelijk dat er geen verband is – in wetenschappelijke kringen steeds vaker wordt tegengesproken en dat er zelfs sprake is van een kentering.

Om dat te illustreren haalde Schetters een peer reviewed studie aan van Japanse wetenschappers waarin het verband wordt aangetoond tussen de mRNA-vaccins en de dood van vier gezonde jonge mensen in Japan.

Mogelijk verband

Tijdens zijn betoog maakte Schetters diverse malen een voorbehoud, door te stellen dat het gaat om een mogelijk verband, en dat de vaccinaties één van de mogelijke oorzaken zijn van de wereldwijde oversterfte.

“Dat vaccinatieschade de oversterfte zou verklaren, dat is niet precies juist. Er zijn meerdere dingen gebeurd, door de maatregelen, die ook zouden kunnen leiden tot oversterfte. Waar ik op focus zijn juist de piekveranderingen op die curve. Dat heeft mogelijk te maken met iets wat er toen in de tijd specifiek gebeurde. Op die manier praten we over vaccinatieschade," zei Schetters.

“Het officiële verhaal is dat er geen verband is, men blijft nog steeds, officieel ook hier in Nederland zeggen dat de vaccins ‘effectief en veilig’ zijn," vervolgde de hoogleraar. "Wat ik hier laat zien, het is niet mijn onderzoek, het is van de Japanners, is dat daar toch wel vraagtekens bij te zetten zijn. En ik denk niet dat je nog vol kunt houden, dat je zo hard kan zeggen, de vaccins zijn compleet veilig.”

'Community beschermen'

Voor YouTube kon de uitzending niet door de beugel en vormt de inhoud zelfs een bedreiging. “We hebben iets gevonden wat misschien in strijd is met het beleid van YouTube. We hebben het verwijderd om de community te beschermen,” liet YouTube weten.

Door de ‘strike’ van YouTube, de tweede in korte tijd, is het voor blckbx de komende veertien dagen niet mogelijk om content op YouTube te plaatsen of via het platform te streamen. Een bezwaar tegen de sanctie vanuit de redactie is door YouTube gisteren zonder verdere verklaring afgewezen. Blckbx onderzoekt de mogelijkheid om juridische stappen te ondernemen tegen YouTube.

Today te zien op YT-kanaal Bert Brandsma

Natuurlijk is er, ondanks de censuur van YouTube, vanavond weer een gloednieuwe aflevering van blckbx today, waarin er ook gesproken zal worden over deze laatste poging van YouTube om Nederlands grootste onafhankelijke mediaplatform de mond te snoeren. Today is vanavond en de komende weken te zien via het YouTube-kanaal van Bert Brandsma, op Rumble en natuurlijk op onze website blckbx.tv.

Spijtig genoeg is blckbx nog altijd aangewezen op de diensten van YouTube. Er is helaas nog geen gedegen solide alternatief zonder technische mankementen specifiek voor livestreams, die het gebruiksgemak, het bereik en de functionaliteit van YouTube evenaart.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.

Ik word een beetje treurig van dit gehuil. Youtube is BigTech, daar moeten wij als kijker bij wegblijven. De enige manier om de macht van BT te breken is doordat de mensen er niet meer komen. Blckbx steunt in feite BT door daar de videos te plaatsen. Jullie staan al op Rumble, de mensen kunnen daar gemakkelijk de videos zien. Jullie hadden lange tijd de tijd om de kijkers op YT naar Rumble te leiden. Zijn het de advertentie inkomsten die jullie zolang op YT hebben gehouden ? Robert Jensen was zo slim om dit voor te zijn en is zelf opgestapt bij YT. Heeft nu zijn eigen kanaal.

StarletKP61

Is misschien een suggestie, maar is het misschien een mogelijkheid om van Youtube af te stappen en naar bijv Rumble toe te gaan? Groetjes

Cookies op deze website