Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 17 oktober 2022

Waarom zit blckbx nog op YouTube?

Redactie Blckbx

We snappen het sentiment van sommigen rondom YouTube en we zijn ons bewust van de alternatieven. We hebben vele platformen getest en dat doen we regelmatig nog steeds. Zo maken we al zeer lang gebruik van Rumble. Sinds kort zijn hun streaming mogelijkheden dusdanig goed, dat we ook voor onze hoofd-livestream voor bijvoorbeeld blckbx today hiernaar overgestapt zijn.

We zouden dus zonder YouTube kunnen, maar toch blijft dit platform belangrijk om meerdere redenen:

Ten eerste hebben we daar een (groeiend) publiek met inmiddels 155.000 abonnees. Met elke like, reactie en view van deze abonnees blijven we zichtbaar.

Daarmee komen we gelijk op het tweede punt: dat is het potentiële bereik. Om zoveel mogelijk impact te maken, vinden we het belangrijk dat blckbx door zoveel mogelijk mensen wordt gezien. In Nederland wordt YouTube in Nederland door maar liefst 92,5% van de bevolking gebruikt en wereldwijd zijn er op het platform maandelijks 2,3 miljard gebruikers. Het is daarom wat ons betreft een van de manieren om een nieuw publiek te bereiken.

Ten derde: we willen ook blootleggen in hoeverre we tegengewerkt worden. Júíst als het gaat om bijvoorbeeld het debat rondom oversterfte, vinden wij dat ook YouTube hier een verantwoordelijkheid in heeft.

Tot slot: de inkomsten spelen een rol bij YouTube, maar die rol is klein want het betreft slechts een fractie van wat er per maand nodig is om blckbx in de lucht te houden. Bovendien worden we op dit punt onderdrukt. Onze content is namelijk beperkt 'monitized' en vaak niet geschikt voor advertenties, aldus YouTube.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken
Lees meer over: YouTube Censuur blckbx

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Cookies op deze website