Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 16 mei 2022

‘Nederland en België moeten voortaan samen in lockdown,' zegt Marc Van Ranst

Redactie Blckbx
2022 05 16 van ranst in den haag

De Belgische viroloog Marc Van Ranst wil dat Nederland en België voortaan samen tegelijk in lockdown gaan. Dat moet voorkomen dat Nederlanders tijdens een lockdown kunnen ontsnappen naar België om te winkelen en omgekeerd, zei hij vandaag tijdens een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer. Ook wil hij dat politici strenger optreden tegen 'collega's die nepnieuws verspreiden'.

Van Ranst was maandag uitgenodigd in Den Haag om als expert advies te geven over het Nederlandse coronabeleid op de langere termijn. Daarover vonden vandaag in de Tweede kamer rondetafelgesprekken plaats.

"Belgen winkelden in Nederland wanneer wij in lockdown waren en wanneer jullie in lockdown waren profiteerde Antwerpen daar vooral van,” aldus Van Ranst. “Dat moeten we voortaan beter afstemmen."

'Categorisch veroordelen nepnieuws'

Naast zijn advies voor een gezamenlijke lockdown wil Van Ranst ‘een categorische veroordeling van de absolute onzin die wordt uitgekraamd over corona’. De strijd tegen 'fake news' wordt niet geholpen, zegt Van Ranst, als er politici actief zijn die praten over 'cojona', die zeggen dat vaccinaties giftig zijn, die ivermectine een fantastisch middel vinden en die praten over The Great Reset. De viroloog ziet met lede ogen aan dat dergelijke politici door hun collega's niet hard genoeg aangepakt worden.

Op sociale media regent het woedende reacties op het optreden van Van Ranst. Veel mensen vragen zich af waarom de omstreden Belgische viroloog überhaupt is uitgenodigd om in Nederland advies te komen geven. Ook vinden mensen het onbegrijpelijk dat mensen als Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas tijdens het relaas van de Belgische viroloog zo’n beetje aan zijn lippen hingen.

België is volgens de statistieken immers één van de slechts presterende landen tijdens de coronacrisis. Zeker in vergelijking met Zweden, dat het zonder kostbare lockdowns veel beter deed.

Coronabeleid langere termijn

De Kamer sprak de hele dag met zeventien deskundigen over de langetermijnstrategie voor de bestrijding van de 'coronacrisis' en een eventuele volgende pandemie. Er kwamen medici, sociale wetenschappers, communicatiedeskundigen, juristen en techneuten langs. Vrijwel allemaal hadden ze vanuit hun vakgebied kritiek op de mate waarin Nederland is voorbereid op een nieuwe opleving van het coronavirus of een andere ziekte.

Een van de gasten was Maurice de Hond, die al lange tijd scherpe kritiek heeft op het beleid omdat er volgens hem te weinig aandacht is voor de rol die hele kleine druppeltjes (zogenoemde aerosolen) spelen in de verspreiding van het virus. Volgens hem zou gezondere lucht zoveel besmettingen kunnen voorkomen dat een nieuwe lockdown niet nodig zou zijn.

Perfecte timing

De afgelopen dagen is er veel te doen over corona en mogelijke nieuwe lockdowns. Naast de rondetafelgesprekken vandaag in de Tweede Kamer over het Nederlandse coronabeleid op de langere termijn was er de waarschuwing van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) dat twee virulente omikronstammen gaan zorgen voor een heuse zomergolf aan besmettingen en ziekenhuisopnames. Ook waarschuwden experts er vandaag voor dat Nederland deze herfst mogelijk weer in lockdown moet, omdat de samenleving niet goed voorbereid zou zijn op een nieuwe coronagolf. Miljardair Bill Gates riep bovendien op dat iedereen boven de vijftig vanaf nu ieder half jaar een uitnodiging voor een prik in de bus kan verwachten.

De timing van al deze gebeurtenissen sluit naadloos aan op de vorige week gehouden Global COVID-19 Summit, waar leiders van landen op initiatief van de Verenigde Staten virtueel bijeenkwamen om ‘oplossingen te vinden om de wereld te vaccineren, nu levens te redden en een betere gezondheidsbescherming op te bouwen’.

"De opkomst en verspreiding van nieuwe varianten, zoals omikron, hebben de noodzaak versterkt van een strategie die erop gericht is COVID-19 wereldwijd onder controle te houden," was bij de aankondiging van de top te lezen in een verklaring van het Witte Huis, waarin één van de doelstellingen staat omschreven als getting shots into arms – naalden in armen krijgen. Op de bijeenkomst riepen wereldleiders om het hardst dat wat hen betreft de ‘pandemie' nog echt niet voorbij is.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Requin

Gekochte gekken?

De genocide wordt uiteraard steeds dringender gepromoot vanuit de kringen van het WEF. Bij OCCAM worden van der Plas en de gebroeders Omtzigt tot wef-vaccindiscipelen gerekend,
evenals Maurice de Hond, die geen kennis wil dragen van het vaststaande feit dat er een
correlatie is tussen het aantal injecties en een sterk verkorte levensverwachting.

Het is zeer triest dat het genoemde viertal, ondanks de ampele statische informatie, doorgaan met het ondersteunen van de genocide, stijl Jacques Attali! Tribunaal?

Ook hier reeksontwikkeling in uitroei.

Ach Meneer van Ranst, daar gaat de wereldregering de lijnen wel voor uitzetten. Zei ik wereldregering? Ik bedoel natuurlijk de WHO. Maar dat hoef je die man niet uit te leggen.

Cookies op deze website