Lightbox Image
Afbeelding:
Corona 04 november 2022

Oversterfte stijgt na herhaalprik tot 16 procent, 1.800 extra sterfgevallen

Redactie Blckbx
2022 11 04 voor oversterfte rouw
3:00

Na de start van de herhaalprikcampagne is de oversterfte in Nederland weer als een raket omhooggeschoten, blijkt uit cijfers van het CBS. In oktober overleden 1.800 meer mensen dan normaal, een oversterfte van 16 procent. Ook in andere landen stijgt de oversterfte.

In oktober overleden in totaal 1.800 mensen meer dan verwacht, van wie 1.000 kwetsbare mensen, zoals bewoners van verpleeghuizen of zorginstellingen voor mensen met een beperking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Vanaf week 37 startte de herhaalprikcampagne tegen corona. Van de groep mensen ouder dan 60 heeft sindsdien 48,7 procent de spuit laten zetten. In de grafiek van het CBS is te zien dat de oversterfte voor 65+ en met name 80+ vanaf week 37 omhoogschiet.

Bij de groep onder de 65 is geen oversterfte zichtbaar. Van de mensen onder de 60 jaar heeft tot nu slechts 6 procent de 'opfrisdosis' ontvangen.

Immunoloog prof. dr. Theo Schetters luidde eerder deze week de alarmbel over de sterftecijfers. Hij constateert tijdens de herfstprikcampagne, net als in de lente, een duidelijke correlatie tussen de herhaalprikken en de oplopende sterftecijfers. Schetters roept dan ook op om onmiddellijk te stoppen met vaccineren, in ieder geval ‘zolang er geen duidelijkheid is over de causaliteit’.

Zijn oproep werd ondersteund door dr. Robert Malone, uitvinder van de mRNA-techniek. “Gedetailleerd onderzoek naar de oorzaak van de verhoogde sterfte is van het grootste belang,” aldus Malone. “Tot die tijd moeten de vaccinaties worden opgeschort.”

CBS zwijgt over vaccins

Ondanks de sterke correlatie wordt door het CBS met geen woord gerept over de mogelijke invloed van de herfstprikcampagne op de ineens weer sterk toegenomen oversterfte. Het statistiekbureau zegt dat het de oorzaak van de enorme extra sterfte nog niet kan geven. Dat zou pas over een aantal maanden kunnen, als het CBS beschikt over doodsoorzaakverklaringen van artsen.

Het CBS heeft al wel uitspraken gedaan over wat mogelijk de oorzaak was van de hoge oversterfte in met name het tweede kwartaal – toen net was gestart met het toedienen van de vorige booster. Corona zou in dat kwartaal in slechts 3,5 procent van de sterfgevallen de oorzaak zijn geweest van een overlijden.

De oversterfte was in die maanden veel hoger dan alleen door het virus verklaard kon worden. Volgens CBS-onderzoeker Ruben van Gaalen zou een andere mogelijke reden voor de oversterfte in het tweede kwartaal kunnen zijn dat mensen die eerder corona opliepen en herstelden wel verzwakt waren en daardoor later alsnog overleden aan iets anders.

"Een andere verklaring kan zijn dat mensen die normaal gezien zouden zijn overleden in de winter, bijvoorbeeld door een infectie, toen bleven leven omdat ze zichzelf extra beschermden vanwege de pandemie," beweert Van Gaalen. "Zij overleden dan later mogelijk alsnog." Die hypothese is volgens Van Gaalen moeilijk te bewijzen, maar ‘het is wel een patroon dat we herkennen van grote epidemieën’. Over de mogelijke invloed van de COVID-prikken spreekt Van Gaalen met geen woord.

Tekst gaat verder onder de tweet

Overal oversterfte

Net als Nederland kampen veel andere landen al langer met een hoge ‘onverklaarbare’ oversterfte. In Duitsland sterven momenteel 20 procent meer mensen dat normaal. Net als in Nederland is het in Duitsland een ‘raadsel’ waardoor de oversterfte veroorzaakt wordt.

“Begin oktober is het verschil tussen het huidige aantal doden en de vergelijkende waarde verder toegenomen. In kalenderweek 41 (van 10 tot en met 16 oktober) lagen ze volgens het huidige resultaat van de extrapolatie 20 procent hoger.”

Tekst gaat verder onder de tweet

Een Britse epidemioloog zegt dat de piek in het aantal sterfgevallen in Engeland en Wales 'zorgwekkend' is, hoewel ze niet weet wat de oorzaak is.

“De aanhoudende trend van meer sterfgevallen in Engeland en Wales dan verwacht (in vergelijking met voorgaande jaren), die sinds het voorjaar zichtbaar is, is zorgwekkend," aldus Veena Raleigh afgelopen weekend in The Telegraph.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Het CBS en van Gaalen mede verantwoordelijk voor genocide.
'Mensen ' die dit nu nog blijven ontkennen doen dit voor geld, hun positie, de angst om de positie te verliezen.
Het ergste is nog dat de oudjes(digibeten en zich dus nergens van bewust zijn) in de verpleeghuizen afhankelijk zijn van de verpleging. Juist deze verpleging zou inmiddels beter moeten weten. Daar is geen excuus voor.

Voor wie nog democratische illusies heeft;
Welkom in de fascistische staat.
Hiepedepiep Hoera! En in de Gloria........En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet.....
Wel met de SDG-vlag blijven zwaaien hoor!
Anders ben je buitengewoon intolerant.
Het is moord!!!

Cookies op deze website