Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 14 december 2022

Musk hint op bezit belastende berichten tussen Fauci's team en Twitter

Redactie Blckbx
2022 12 14 musk hint fauci
3:00

Twitter-eigenaar Elon Musk hint erop dat hij berichten bezit tussen leidinggevenden van Twitter en Fauci's team, waarin wordt aangedrongen om mensen te censureren die niet meegaan met hun COVID-narratief.

De hint van Musk was een reactie op een vraag van The Hodgetwins.

“Laat me raden, je vond berichten tussen Twitter-leidinggevenden en onze regering (Fauci en team) die aandringen op censuur van iedereen die niet meegaat in hun verhaal over COVID?" suggereerden de Hodgetwins. Ze reageerden op Musks eerdere tweet waarin hij zei dat zijn pronouns ‘Prosecute/Fauci’ waren.

Musk reageerde op de tweet van de Hodgetwins met een gouden trofee, waarmee hij suggereerde dat ze absoluut gelijk hadden.

Fauci en Musk zijn de laatste weken met elkaar in botsing gekomen toen de nieuwe eigenaar van Twitter begon met het openbaar maken van de Twitter Files. De afgelopen week heeft Musk journalisten ingeschakeld om te onderzoeken wat er zich achter de schermen van Twitter afspeelde toen er controversiële beslissingen werden genomen, waaronder de beslissing om voormalig president Donald Trump permanent te weren. Die belastende informatie maakt hij nu stukje bij beetje openbaar.

Op zondagochtend trolde Musk liberalen op Twitter toen hij zei dat zijn pronouns/voornaamwoorden ‘Prosecute/Fauci’ waren. Daarmee zinspeelde hij erop dat hij compromitterende informatie over Fauci in bezit heeft, waarmee de Amerikaanse COVID-tsaar vervolgd kan worden. Fauci wordt onder andere verdacht van betrokkenheid bij het gain-of-function onderzoek met coronavirussen in het biolab in Wuhan. De Amerikaanse overheid erkent inmiddels dat het heel waarschijnlijk is dat het coronavirus uit dit laboratorium is ontsnapt/gelekt, de zogeheten lab leak-theorie.

Virologen Marion Koopmans en Marc Van Ranst reageerden maandag als door een wesp gestoken op het dreigement van Musk om Fauci te exposen. Zij stelden zelfs dat Musk de wetenschap in gevaar brengt met zijn aanval op Fauci. De reactie van Koopmans is begrijpelijk omdat zij samen met Fauci een rol heeft gespeeld bij het onder het tapijt vegen van de lab leak-theorie.

Reactie Fauci

Terwijl hij sprak met verslaggever Max Kozlov van het magazine Nature, zei Fauci dat de aanval van Musk hem niet stoorde, terwijl hij direct zelf Musk onder vuur nam.

"Ik besteed daar geen aandacht aan Max, en ik voel me niet eens geroepen om te reageren," zei Fauci. "Veel van dat spul is gewoon een beerput van verkeerde informatie, en ik verspil geen minuut met me er zorgen over te maken."

"Heeft u het gevoel dat uw veiligheid in gevaar is?" vroeg Kozlov.

"Natuurlijk is die in gevaar, daarom heb ik altijd gewapende federale agenten bij me," zei Fauci. "Musk's tweet wekt veel haat op bij mensen die geen idee hebben waarom ze haten, ze haten omdat iemand beroemd erover tweet."

In een column van The New York Times beweerde Fauci, die zelf meermaals desinformatie heeft verspreid, dat ‘desinformatie’ de reden is waarom het moeilijk blijft om het virus in Amerika in te dammen.

"We moeten ook erkennen dat onze strijd tegen COVID-19 is gehinderd door de diepe politieke verdeeldheid in onze samenleving," zei Fauci. "Op een manier die we nooit eerder hebben gezien, zijn beslissingen over volksgezondheidsmaatregelen zoals het dragen van maskers en het laten inenten met zeer effectieve en veilige vaccins beïnvloed door desinformatie en politieke ideologie."

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
frutt56

Koopmans heeft een hele goede reden om boos te worden: Zij zat in het drie man sterke design team van dit virus.

GTRene

lol @ >Zij stelden zelfs dat Musk de wetenschap in gevaar brengt met zijn aanval op Fauci.<

ja voor hun soort van wetenschap misbruik,

so its a good thing! ontmasker dat soort.

Cookies op deze website