Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 31 oktober 2022

YouTube kondigt aan samen met WHO medische info te gaan ‘certificeren’

Redactie Blckbx
2022 10 31 You Tube certificeren Cropped
2:30

YouTube heeft aangekondigd dat het medische professionals gaat ‘certificeren’ als ‘gezaghebbende bronnen’ voor het verstrekken van medische informatie. Ingaan tegen de voorgeschreven waarheid wordt steeds moeilijker gemaakt.

Dr. Garth Graham, hoofd van YouTube Health, deed de aankondiging donderdag in een blog post. Hierin constateert hij dat de invloed van artsen en andere gezondheidswerkers ophoudt bij de deur: “De realiteit is dat de meeste beslissingen in de gezondheidszorg worden genomen buiten de dokterspraktijk, in het dagelijks leven van onze patiënten.”

“Daarom werkt YouTube Health aan extra manieren om artsen, verpleegkundigen, geestelijk verzorgers en zorgaanbieders te helpen hoogwaardige gezondheidsinformatie te brengen in de ruimtes die mensen de hele dag door bezoeken – zoals hun favoriete app voor het delen van video's,” aldus Graham.

‘Gezaghebbende bronnen’

Bepaalde medische professionals en aanbieders van gezondheidsinformatie zullen in aanmerking komen voor specifieke YouTube Health-functies, zoals informatiepanelen onder hun video’s. Ook wordt hun content gepresenteerd in een speciaal kader voor ‘gezondheidsinformatie’. Dit moet gebruikers van het platform in staat stellen om snel ‘gezaghebbende bronnen’ te herkennen.

Tot nu toe waren deze functies alleen beschikbaar voor organisaties zoals onderwijsinstellingen, gezondheidsdiensten, ziekenhuizen en overheidsinstanties, maar nu gaat YouTube dus ook individuele informatieverstrekkers voorzien van een keurmerk.

Iedereen die een YouTube-certificering aanvraagt moet niet alleen zijn medische licentie overleggen, maar verplicht zich ook tot het volgen van de bepaalde richtlijnen voor het delen van gezondheidsinformatie op sociale media. Deze richtlijnen zijn opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie en de Amerikaanse Council of Medical Specialty Societies en National Academy of Medicine. Daarnaast moet het betreffende kanaal ‘een goede reputatie hebben op YouTube’.

Hoeder van waarheid

YouTube werpt zich al langer op als hoeder van het enige toegestane verhaal over corona-gerelateerde onderwerpen. Vorige maand nog werd het blckbx-kanaal bevroren na een uitzending waarin prof. dr. Theo Schetters inging op het mogelijke verband tussen vaccinatie en oversterfte.

Eind 2021 verwijderde YouTube goed bekeken Joe Rogan-interviews met dr. Robert Malone en dr. Peter McCullough, vanwege overtreding van de beruchte ‘community guidelines’.

In het voorjaar van 2020 verwijderde YouTube een virale video waarin twee artsen het nut van lockdowns in twijfel trokken. Inmiddels is bekend dat lockdowns een verwoestend effect hadden op zowel de fysieke als mentale gezondheid van mensen en dat kinderen enorme leerachterstanden hebben opgelopen.

In het voorjaar van 2021 heeft YouTube de censuurregels stilletjes gewijzigd, waardoor het nu niet meer verboden is om te spreken over de ineffectiviteit van vaccins, afstand houden en mondkapjes in het tegengaan van infectie. Het geeft aan dat wat vandaag ‘misinformatie’ is, morgen zomaar ineens ‘informatie’ kan zijn, volgens YouTube.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
Mab

Sop dus gewoon eens met Google producten gebruiken, laat het op zijn meest alleen een werkwoord zijn "googlen" als synoniem voor "online zoeken". Gewoon blokken die meuk, er zijn genoeg alternatieven. Kun je er onverhoopt niet omheen, dan weet je wat je moet vermijden, zo'n keurmerk kan daar ook heel goed voor werken.

GTRene

we the people have to 'Block' their 'Chain' the blockchain ;-)

ze zeggen wel eens, niks is gratis, krijg je iets 'gratis' ala youtube om te posten en of te bekijken... dan zit er een 'tool' achter om te sturen of info van te gebruiken, hoofdfunctie beïnvloeden van... van wie? van de kijkers.

der zijn er ook wat die fors betalen voor bv dat youtube, ow wacht... die betalen dus om de viewers te beïnvloeden, bv met wat ze niet of wel mogen zien, goede info die nadelig is voor de 'betalers' word zoveel mogelijk geblockt, good = bad, voor de rest geef het volk brood (aantal viewers = geld en kijkers om te beïnvloeden) en spelen (leid ze af)

Cookies op deze website