Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 22 september 2022

PayPal sluit rekeningen van media met ‘afwijkende’ politieke meningen

Redactie Blckbx
2022 09 22 paypal
4:30

Betaalinstantie PayPal schrapt rekeningen van media en organisaties met ‘afwijkende’ politieke meningen. Onder hen namen als de Daily Sceptic, Mint Press en Gays against Groomers. ‘Demonitizen’ lijkt de nieuwe strategie te zijn om andersdenkenden monddood te maken. Critici vinden dit een gevaarlijke ontwikkeling.

Diverse PayPal-rekeninghouders van media en organisaties kregen de afgelopen weken via e-mail te horen dat hun account werd stopgezet. Als reden gaf PayPal op dat de klanten de gebruiksvoorwaarden van de financiële dienstverlener hadden overtreden. Tegoeden op rekeningen werden voor 180 dagen bevroren, zodat getroffenen bijna een half jaar niet over hun fondsen kunnen beschikken.

Toby Young, oprichter van de Daily Sceptic, ging verhaal halen bij PayPal nadat afgelopen week zijn persoonlijke account en dat van de Daily Sceptic en zijn andere organisatie de Free Speech Union plotseling werden opgeheven. Na veel onduidelijkheid kreeg hij te horen dat zijn accounts waarschijnlijk waren geschrapt wegens ‘het bevorderen van haat, geweld of raciale onverdraagzaamheid’. PayPal gaf geen verdere toelichting.

“Ik vermoed dat wat er werkelijk aan de hand is, is dat iemand bij PayPal niet blij is met waar de Daily Sceptic of de Free Speech Union voor staat,” aldus Young, die erop wijst dat PayPal ook in april van een aantal media de rekeningen heeft opgeheven.

Toen waren het de ‘linkse’ media Consortium News en Mint Press, die in hun berichtgeving felle kritiek uiten op de oorlog in Oekraïne.

Ook een aantal sites die vragen hebben gesteld over de COVID-vaccins zijn door PayPal van het betaalplatform verwijderd, waaronder de U.K. Medical Freedom Alliance (UKMFA). Bij Liz Evans, het hoofd van de UKMFA, werd tegelijkertijd ook haar persoonlijke PayPal-rekening afgesloten.

PayPal heeft ook de rekening afgesloten van de oudergroep UsForThem, die campagne voerde om scholen open te houden tijdens corona.

Colin Wright, een fervent criticus van het transrechtendogma, werd in juni door PayPal geschrapt, vermoedelijk omdat sommige mensen in het bedrijf zijn gender-kritische standpunten niet goedkeurden.

Gays against Groomers is een organisatie die tegenstander is van het betrekken van kinderen binnen de homoseksuele scene. Zelfs zij werden deze week door PayPal van hun rekeningen ontdaan.

Vijf onderwerpen taboe

“Er zijn vijf onderwerpen in het bijzonder waar het volledig verboden is om sceptische meningen te uiten en als je dat toch doet kun je verwachten dat je geschrapt wordt, niet alleen door PayPal maar ook door onder andere YouTube, Facebook, Twitter en Instagram,” zegt Young van de Daily Sceptic. “Het lockdown-beleid en de bijbehorende COVID-beperkingen, de werkzaamheid en veiligheid van de mRNA-vaccins, Net Zero en de 'klimaatnoodsituatie', de noodzaak om vijfjarigen te leren dat seks een sociale constructie is en de oorlog in Oekraïne. Afwijken van de heersende orthodoxie op een van deze gebieden is niet langer toegestaan.”

Young, die een interview gaf op GBNews, krijgt op Twitter steun van klokkenluider Nigel Farage: “Iedereen zou moeten luisteren naar de belangrijke dingen die Toby Young te zeggen heeft over de strijd voor vrije meningsuiting. De cancel culture is springlevend bij PayPal.”

COVID-criticus dr. Jay Bhattacharay neemt het op voor oudergroep UsForThem, die campagne voerde om scholen open te houden. Bhattacharay denkt dat er meer achter het financieel monddood maken van de organisatie zit. “De actie van PayPal om UsforThemUK en hun rekening te stelen is ronduit sinister. Wie dringt er bij PayPal op aan om anti-lockdowngroepen aan te vallen?”

Volgens Journalist Peter Imanuelsen, die twittert onder het account PeterSweden, sluit PayPal mensen uit vanwege hun politieke mening. Hij ziet in hoe gevaarlijk dat kan zijn voor de toekomst. “Stel je voor dat het enige geld een digitale munt van de centrale bank is. Bedenk hoe makkelijk het voor de staat zal zijn om andersdenkenden te straffen door hen te verbieden te kopen of te verkopen.”

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
ML

Blckbx heeft het vervolg niet geplaatst, jammer. Kijk even naar Alex Jones met de act van J.P.Sears. Plan Paypal backfired, klanten sluiten rekening, in één nacht 6 miljard weg. Men probeert het nog te redden met een verklaring dat het een vergissing was. Klanten trappen er niet in, nog steeds worden rekeningen gesloten. Luister als laatste wat Jones zegt over eerst meerdere platformen. Dit is de intentie ook in NL.

https://www.infowars.com/posts/see-the-video-that-breaks-down-the-criminal-banking-industrys-plan-to-fine-free-speech/

Vrijnederland

Ik stel voor dat blckbx bekender wordt, zodat de nieuwsvoorziening niet eenzijdig wordt en de manipulatie van nieuws tegengegaan wordt. Ik ga blckbx daarom bekend maken en ben daar vandaag mee begonnen, vanwege mijn aversie tegen eenzijdig nieuws… het uitsluitend brengen van nieuws dat in overeenstemming is met de mening van de Nederlandse regering.

Cookies op deze website