Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 05 december 2022

Twitter censureerde Hunter Biden-laptop op verzoek Democraten

Redactie Blckbx
2022 12 05 Twitter files 2
3:30

Uit het tweede deel van de Twitter Files blijkt dat Joe Bidens campagneteam en de Democratic National Convention rechtstreeks communiceerden met Twitter over het censureren van berichten over de Hunter Biden-laptop, waarmee de verkiezingen werden beïnvloed.

CEO Elon Musk liet vorige week al blijken dat hij interne documenten wilde openbaren over de gang van zaken rond Twitters censuur van berichten over de Hunter Biden-laptop, in aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Hij werkte hiervoor samen met onafhankelijk journalist Matt Taibbi, die vrijdagavond in een lange Twitter-draad een eerste batch documenten publiceerde en van duiding voorzag. In een Spaces-sessie op Twitter werden de documenten verder toegelicht en konden gebruikers vragen stellen aan Taibbi en Musk. MSM-journalisten haalden Taibbi door het slijk voor het onthullen van dit schandaal.

De interne communicatie van Twitter-personeel bevestigt wat velen al vermoedden, namelijk dat het sociale mediaplatform samenwerkte met de Democratische Partij om feitelijk correcte informatie te censureren die schadelijk was voor de campagne van Joe Biden: het verhaal over de Hunter Biden-laptop.

Twitter maakte het zowel in openbare tweets als in privéberichten onmogelijk om de link te delen naar het eerste New York Post-artikel over de laptop from hell, omdat het ‘onveilig’ zou zijn. Deze vergaande maatregel wordt normaal alleen toegepast in extreme gevallen, zoals kinderporno. Twitter-medewerkers rechtvaardigden de radicale stap met het argument dat het zou gaan om ‘gehacked materiaal’, hoewel daar geen greintje bewijs voor was. Taibbi wist ook te onthullen dat de beslissingen weliswaar genomen werden door de top van het bedrijf, maar dat toenmalig CEO Jack Dorsey niet op de hoogte was.

Volgens Taibbi gebeurde het voor de verkiezingen van 2020 al regelmatig dat beroemdheden en publieke figuren met connecties binnen Twitter op verzoek berichten konden laten verwijderen. Zowel Democraten als Republikeinen maakten hiervan gebruik. Het is echter geen geheim dat het Twitter-personeel in overgrote meerderheid links-progressief georiënteerd is. Democraten hebben daarom veel meer lijntjes met het platform dan hun politieke tegenstanders.

‘Meer van het Biden-team’

In één van de geopenbaarde e-mails staat een lijst met URL’s naar tweets waarbij een Twitter-medewerker schreef: “Meer van het Biden-team om te bekijken.” Hierop antwoordde een collega: “Deze zijn afgehandeld.”

Tekst gaat verder onder de tweet

DNC bemoeit zich ermee

De Democratic National Convention (DNC) verzocht een Twitter-medewerker om twee onwelgevallige tweets te verwijderen, waaronder één van acteur James Woods. Hij tweette een meme waarin Hunter Biden is te zien met drugs en prostituees. Woods heeft inmiddels aangegeven dat hij van plan is om zowel Twitter als de DNC aan te klagen voor het censureren van zijn grap.

Tekst gaat verder onder de tweet

Media openen aanval op Taibbi

Er was een tijd waarin journalisten die dit soort schandalen aan het licht brachten werden geroemd door hun collega’s, maar tegenwoordig worden ze beschimpt. Onderzoeksjournalist Glenn Greenwald dook in de reacties van journalisten van de reguliere media en constateerde dat zij ‘opereren als een groep papegaaien die dezelfde zinnen herhalen’. In talloze tweets wordt Taibbi door MSM-journalisten verweten ‘PR-werk te doen voor de rijkste man op aarde’.

Ook beweren zij onterecht dat Musk gelogen zou hebben toen hij zei dat Democraten betrokken waren bij het censureren van berichten over de laptop. Maar de tweet van Taibbi waaruit dit zou moeten blijken, toont juist aan dat Twitter wist dat de laptop-inhoud niet was gehacked door Rusland en dus loog toen het zei dat het ging om ‘gehacked materiaal’.

Hunter Biden-laptop

De laptop van Hunter Biden staat vol met belastende informatie over waarschijnlijke corruptie van de familie Biden en het losbandige leven van zoon Hunter. Media, big tech, inlichtingendiensten en het politieke establishment schoven het verhaal echter onder het tapijt, omdat het ‘Russische desinformatie’ zou zijn. Maar zelfs de reguliere media erkennen inmiddels dat de laptop authentiek is. Achteraf lieten peilingen zien dat veel Biden-stemmers een andere keuze gemaakt zouden hebben, als ze op de hoogte waren geweest van de laptop.

In Nederland heeft De Telegraaf hierover bericht, maar verder is het in de reguliere media muisstil. Dat zou ongetwijfeld anders zijn geweest wanneer het om Donald Trump en zijn zoon zou gaan.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
StarletKP61

Als ik in de laatste kolom op "de Telegraaf" druk dan krijg ik niks te zien helaas.

Cookies op deze website