Lightbox Image
Afbeelding:
Tech & Media 10 januari 2023

Pfizer drong aan op Twitter-censuur van berichten over natuurlijke immuniteit en laag risico COVID voor kinderen

Redactie Blckbx
2023 01 10 Twitter Files Pfizer
3:30

Een Pfizer-bestuurslid drong er bij Twitter op aan om een bericht te onderdrukken dat er op wees dat natuurlijke immuniteit beter beschermt dan vaccinatie. Ook het benoemen van het lage risico van COVID voor kinderen was een doorn in het oog.

Op 27 augustus 2021 stuurde Pfizer-bestuurslid dr. Scott Gottlieb een e-mail aan Todd O'Boyle, een medewerker van Twitter in de vestiging in Washington DC, die ook de contactpersoon was voor het Witte Huis. Hierin zette Gottlieb Twitter onder druk om een bericht te onderdrukken dat wees op de ineffectiviteit van de vaccins, blijkt uit de laatste Twitter Files, maandag gepubliceerd door journalist Alex Berenson.

Natuurlijke immuniteit

De e-mail verwees naar een tweet van dr. Brett Giroir, die kort onder Gottlieb had gediend in de Food and Drug Administration (FDA). In deze tweet schreef Giroir: “Het is nu duidelijk dat natuurlijke immuniteit tegen COVID-19 superieur is aan vaccin-immuniteit. Er is geen wetenschappelijke rechtvaardiging voor vaccinatiebewijzen als iemand een infectie heeft doorgemaakt. De Centers for Disease Control (CDC) en de president moeten de wetenschap volgen. Geen eerdere infectie gehad? Laat je vaccineren!”

Tekst gaat verder onder de afbeelding


Ondanks Giroirs oproep aan mensen zonder doorgemaakte infectie om zich te laten vaccineren, was deze tweet voor Pfizer-bestuurslid Gottlieb reden om Twitter-medewerker Todd O’Boyle te e-mailen met de volgende woorden: “Dit is het soort spul dat bijtend is. Hier trekt hij een verregaande conclusie uit een enkele retrospectieve studie in Israël die niet peer reviewed is. Maar deze tweet zal uiteindelijk viraal gaan en de nieuwsberichten sturen.” Destijds ging het inderdaad om een pre print, maar later werd de studie ook peer reviewed gepubliceerd. Verschillende grote studies bevestigden later dat natuurlijke immuniteit inderdaad beter beschermt dan vaccinatie.

‘Misleidend’

O'Boyle stuurde de e-mail van Gottlieb door naar het Strategic Response-team van Twitter, dat verantwoordelijk is ‘voor het behandelen van zorgen van de belangrijkste werknemers en gebruikers van het bedrijf’, schrijft Berenson. Bij het doorsturen van de e-mail schreef O’Boyle: “Zie dit verslag van de voormalige FDA-commissaris.” Hij liet dus na om te vermelden dat Gottlieb bestuurslid is bij vaccinmaker Pfizer.

Hoewel een analist van het Strategic Response vond dat de tweet geen regels overtrad aangaande desinformatie, werd de tweet tóch gemarkeerd als ‘misleidend’. Bovendien werd er bij het bericht een link geplaatst die liet zien waarom gezondheidsprofessionals het vaccin aanbevelen voor de meeste mensen. Door het label ‘misleidend’ konden mensen het bericht niet delen en liken, noch erop reageren.

Kinderen

Op 3 september 2021 probeerde Gottlieb opnieuw een invloedrijke tweet te onderdrukken. Hij klaagde bij Twitter-medewerker O’Boyle over een bericht van lockdown- en vaccincriticus Justin Hart, die tweette: “Schiet mij maar lek, maar een virale ziekteverwekker met een kindersterftecijfer van ongeveer 0 procent heeft onze kinderen bijna drie jaar schooltijd gekost.”

“Waarom Gottlieb bezwaar maakte tegen de woorden van Hart is niet duidelijk, maar de Pfizer-prik zou rond die tijd worden goedgekeurd voor kinderen van 5 tot 11 jaar. Dat zou weer een enorme markt voor betekenen Pfizer, als ouders ervan konden worden overtuigd dat COVID een reële bedreiging vormde voor hun kinderen,” schrijft Berenson.

Bij het doorsturen van e-mail aan het Strategic Response-team sprak O’Boyle ook weer van ‘een voormalig FDA-commissaris’, waarmee hij dus opnieuw naliet te vermelden dat hij ook bestuurslid is bij Pfizer. Maar dit keer ging Twitter niet mee in het verzoek tot censuur.

Journalist verwijderd

In 2022 bleek al dat Gottlieb ook druk uitoefende op Twitter om het account te schorsen van journalist Alex Berenson, die de laatste Twitter Files heeft gepubliceerd. Het Pfizer-bestuurslid stuurde een blogpost van Berenson door naar een Twitter-medewerker, waarin de journalist Anthony Fauci ‘arrogant’ noemde. Volgens Gottlieb zorgden dit soort berichten ervoor dat Fauci – destijds directeur van de National Institute of Allergy and Infectious Diseases – beveiligd moest worden.

Vier dagen later, en een dag nadat Gottlieb een ontmoeting had met Twitter-medewerkers, sloot Twitter het account van Berenson, omdat hij de regels aangaande misinformatie over corona geschonden zou hebben.

Gottlieb verdedigt acties

In reactie op deze onthullingen publiceerde Gottlieb maandag zijn eigen Twitter-draad, waarin hij suggereert dat de openbaar gemaakte e-mails niet het hele verhaal vertellen.

“In het verleden heb ik bij Twitter zorgen geuit over de veiligheid van mij en anderen, en over bedreigingen die op het platform werden geuit. Dit omvatte zowel directe als specifieke bedreigingen. Soms ging het ook om verklaringen die volgens mij opzettelijk vals en opruiend waren,” schrijft Gottlieb. “De selectieve openbaarmaking van mijn privé-communicatie met Twitter voedt het dreigingsklimaat. Hetzelfde geldt voor acties die mensen macht geven die weinig terughoudendheid hebben getoond als het gaat om doelgerichte haat. Het zet aan tot een meer dreigende dialoog, met mogelijk ernstige gevolgen.”

Ook deelde Gottlieb e-mails waarin hij Twitter wees op bedreigende tweets gericht op hem en zijn familie.

Als wij niet meer kunnen doen wat nodig is, wie doet het dan wel?
Blijf ons steunen, juist NU!
Juist nu blijven uitspreken

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
nobody

tijd om dez memsnen te vervolgen wegen het negeren van de NB code of conduct, en ze bij een NB 2 rechtzaak te hgaan vervolgens wegen handel met voorkennnis, beinvloeden van die zelfde handel en het toedioenen van een goejde dat onzorgvuldig is uigetetst en onder valse voorwenselen is tiegediend bij niets vermoedende mensen.
Er zij mensen gestorven aan dit goedje, en anderen zijn vergeleverd aan een zak vol geld tye spenderen om hun in leven te houden dankzij dit goedje.
Zij moeten weer als voorbeeld terecht gesteld worden wegens een misdaad tegen de mensheid, de pshychoten zijn de nazi NB rechtzaak al vergeten tijd om een herhaling.

Cookies op deze website