Lightbox Image
Afbeelding:
Gezondheid 12 juli 2022

Is theedrinken het nieuwe rookgordijn voor bloedklonters?

Redactie Blckbx
2022 07 11 thee met klontjes
2:20

Inmiddels is het algemeen bekend dat coronavaccins levensgevaarlijke bloedproppen kunnen veroorzaken. Een vooraanstaande Britse chirurg heeft nu echter een andere mogelijke oorzaak gevonden. ‘Ook van theedrinken kan je bloedklonters krijgen’, beweert hij en dat is opmerkelijk aangezien thee sinds jaar en dag de nummer één drank is van de Britten. Waarom ineens de focus op thee?

De opmerkelijke waarschuwing maandag in Express.co, is afkomstig van professor Mark Whiteley, een vooraanstaande veneuze chirurg. Volgens Whiteley schuilt het gevaar bij thee in de cafeïne die erin zit. “De cafeïne in thee kan het bloed stroperig maken, waardoor het risico op een bloedstolsel toeneemt. Door de cafeïne bestaat namelijk de kans dat je uitdroogt. Uitdroging beïnvloedt de bestanddelen van het bloed, waardoor het bloed dikker en 'kleveriger' wordt," aldus professor Whiteley. "Bloed stroomt langzamer in aderen dan in slagaders. Daarom kan uitgedroogd zijn de kans op het ontwikkelen van een bloedstolsel in de aderen verhogen."

"Theedrinken kan leiden tot een diep-veneuze trombose – ofwel een bloedklonter in de ader, meestal in het been," aldus Whiteley "Dit kan zeer gevaarlijk zijn, levensbedreigend zelfs,” waarschuwt de chirurg, die vroeger chirurgie doceerde op Oxford University en nu een eigen kliniek heeft.

AstraZeneca

Het theeverhaal lijkt echter een excuus te zijn om de aandacht af te leiden van de vaccinatieschade die de coronavaccins veroorzaken. In 2021 ontstond er in Groot-Brittannië veel onrust nadat een aantal, vooral jonge mensen overleed als gevolg van bloedklonters veroorzaakt door het viral vector coronavaccin van de Britse fabrikant AstraZeneca. Voor een aantal landen, waaronder Nederland, was dat reden genoeg om (tijdelijk) te stoppen met het toedienen van het experimentele product aan jonge mensen. Ook de coronavaccins van Pfizer, Moderna en Janssen worden in verband gebracht met het veroorzaken van trombose.

Excuses voor hartaanvallen

De coronavaccins worden niet alleen aan trombose gelinkt maar nog aan vele andere bijwerkingen, waaronder hartproblemen als myocarditis en pericarditis. Beide serieuze hartkwalen worden sinds de uitrol van de vaccinaties veel geconstateerd, vooral bij jongens en jonge mannen en zijn aantoonbaar geen bijwerkingen van het virus zelf, zo bleek vorige week.

Ook het aantal hartaanvallen is schrikbarend toegenomen sinds het begin van de vaccinatiecampagne eind 2020. Ambulances in Engeland, Berlijn en Australië moesten vorig jaar 30 tot 50 procent vaker uitrukken voor levensbedreigende hartproblemen en hartaanvallen, dan in de jaren daarvoor.

Waar bij bloedklonters het excuus gebruikt wordt dat het komt door theedrinken, verschenen er in de reguliere media ook allerlei verklaringen voor het hoge aantal hartaanvallen. Van sneeuwschuiven, coronastress en kou tot het drinken van alcohol, eenzaamheid en natuurlijk klimaatverandering. Al deze zaken zouden het risico op een hartaanval vergroten.

Vruchtbaarheidsproblemen

Inmiddels is er bewijs dat de experimentele producten ook vruchtbaarheidsproblemen veroorzaken. Het zaad van mannen wordt er minder vruchtbaar door, toonde een studie aan. Bij vrouwen leiden de injecties tot menstruatieproblemen en miskramen.

De lijst met bijwerkingen van de coronaprikken is gigantisch. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar dit rapport van Pfizer zelf. Vanaf pagina 30 staat vermeld welke bijwerkingen het bedrijf al constateerde. Het document werd begin dit jaar vrijgegeven na een uitspraak van de rechter, die weigerde om Pfizer en de FDA toestemming te geven om de informatie rondom de klinische tests van het mRNA-vaccin 75 jaar onder de pet te houden.

Over stichting blckbx

Blckbx is een stichting zonder winstoogmerk die wordt gefinancierd door donaties van haar eigen publiek. Voor de mensen, door de mensen en met de mensen: dát is waar blckbx voor staat.

Hoewel we ervoor zorgen dat we de kosten zo minimaal mogelijk houden, zijn er toch doorlopende kosten om gedegen en professionele content te maken. Denk hierbij aan de techniek, de regie, de redactie, de webredactie en het onderhoud van de studio. Om de continuïteit van blckbx te waarborgen, hebben we daarom jouw hulp nodig.

Als je dit artikel waardeert en de urgentie van Nederlands grootste onafhankelijke nieuwsplatform inziet, dan nodigen we je van harte uit om ons te steunen. Alleen dankzij regelmatige donaties kunnen wij onafhankelijke content blijven produceren en onze reikwijdte vergroten, met als doel om de wereld beter te begrijpen. Voor de mensen, door de mensen en met steeds méér mensen.

Reacties

Hier kan je discussiëren over het nieuws, vragen stellen en inhoudelijk iets bijdragen aan artikelen.
GTRene

Hoe gaan we verdoezelen dat er voor 2027 heel veel (UK) mensen 'plotseling' komen te overlijden...
Hm, eens ff denken, wat drinken vele Engelsen dagelijks, ik kom er zo niet op ;-) als van die groep zeg 20-30% nog steeds dat soort 'deskundigen' gelooft, heeft men weer veel 'gezeik' tegen het genvax voorkomen.

ML

LOL Volgens een ander is het koffie.

https://www.express.co.uk/life-style/health/1636636/blood-clots-deep-vein-thrombosis-symptoms-signs-sticky-blood-risk-factors-diet-tea

Zullen we het toch maar bij de gifspuit houden Ze worden een beetje paniekerig denk ik.

Cookies op deze website